Styrelsen

Styrelsen för Uppvidinge Riksteaterförening består av följande ledamöter och ersättare:

Gun Fagerlund, Mötes ordförande

Mitt bästa scenkonstminne: ”Jag tycker mycket om att se på olika musikföreställningar, så mitt bästa scenkonstminne måste nog bli Fantomen på Operan med Mikael Samuelsson. Jag såg den på Oscarsteatern 1990 och fortfarande blir jag glad inombords när jag tänker på den”.

Helen ”Lotta” Karlsson, vice ordförande

Mitt bästa scenkonstminne är när jag spelade skökan Ulrika i Länsmans Bravader i Lenhovda hembygdspark sommaren 2015 o. 2016. Vi var ett så himla härligt gäng!  Den sista föreställningen 2015 spelade på en söndag, vädret var så otroligt varmt att det dallrade i luften. Det var fullsatt och publiken njöt. Eftersom det var den sista föreställningen, lade vi till och drog ifrån repliker. Ingen visste vad som skulle komma eller hur det skulle gå, men alla klarade det galant! Minns särskilt en scen när det skålas, normalt sett var det vatten i snapsglasen, men inte den här gången…..då var det äkta vara. Varken hushållerskan eller länsman,som skulle skåla, visste något. De tog snapsen, hostade och sa; ”Jaha gott folk – det är final”. Oj vad vi skrattade bakom scenen. Efteråt åkte vi alla ner till Sjöparken och badade innan avslutningsmiddagen.

 

Ann-Sofie Birgersson, kassör

 

Marita Grahn, sekreterare

Mitt bästa scenkonstminne: ”är när jag tillsammans med maken och vårt barnbarn var i Fröseke Folkets Hus och såg föreställningen ”Folkparken”. Kalmar Byteater sjöng och berättade på ett härligt sätt, om hur det var i Folkparken förr. Då hade man bl a chokladhjul, pilkastning, talangjakt och tombola. Föreställningen uppskattades också väldigt mycket av 7-åringen, som ofta pratar om den.

Eva Åkesson, vice sekreterare

 

Maria Adolfsson, ledamot

Mitt bästa scenkonstminne: ”Jag gillar revyer och komedier mest, för jag vill skratta och ha roligt när jag går och tittar på något. Man blir inte snäll av pepparkakor med Regionteatern Blekinge Kronoberg var både och rolig och bra, och de visade hur det kan bli med alltför stora förväntningar”.

 Eva Johansson, ledamot

 

Magnus Törnqvist, ledamot

 

Sigrid Jonsson, ledamot

 

Catarina Bäckstrand, ledamot

 

Marica Andersson, ersättare

Bo Arvidsson, ersättare

 

Janne Andrén, ersättare